Communication Compliance Microsoft Purview

Gepubliceerd: 21 april 2022 Leestijd: 2 minuten


Microsoft Purview Communication Compliance

Het is geen geheim dat het hybride werken de manier is waarop we nu communiceren, samenwerken en informatie delen fundamenteel heeft veranderd.
Medewerkers zitten niet langer meer bij elkaar op kantoor; zij werken in virtuele ruimtes.

Hybride werken heeft veel voordelen, maar creëert ook nieuwe uitdagingen en verplichtingen. Organisaties worden geconfronteerd met wet- en regelgeving waardoor ze communicatie snel moeten kunnen identificeren, onderzoeken en verminderen.
Denk hierbij aan het delen van gevoelige informatie tot het gebruik van intimiderend of bedreigend taalgebruik dat duidelijk in strijd is met de gedragscode van de organisatie.

Microsoft Purview Communication Compliance helpt organisaties bij het bevorderen van veilige communicatie. Met de aankondiging van Microsoft Purview, Communication Compliance heeft een paar nieuwe mogelijkheden;

  • Verminderde detectie tot onderzoekstijd (van 24 uur naar 1 uur)
  • Machine Learning highlighting
  • Handgeschreven tekst in afbeeldingen – Optical Character Recognition (OCR)

Zie hieronder hoe de Communication Compliance Machine Learning model heeft ontdekt dat een gebruiker via Teams de tekst “ik vind jou een rotjong” heeft geplaatst. Deze tekst wordt opgemerkt als ongepast gedrag waardoor een manager dit verder kan onderzoeken.

Communication Compliance Machine Learning model


Daarnaast kan er tekst worden herkend in afbeeldingen. Zie in de afbeelding hieronder waar de tekst in het rood “Buy Now” gedetecteerd kan worden.

Buy Now

Ongepast gedrag en gevoelige informatie
Als deze mogelijkheden dragen bij om inzicht te krijgen in ongepast gedrag. Met deze inzichten kan er uiteindelijk een veilige manier van communiceren en samenwerken worden gecreëerd. Deze slimme Machine Learning oplossingen kunnen door de hele Microsoft 365 omgeving worden ingezet zoals Teams, Outlook, SharePoint en OneDrive.

Wil je meer weten?
Neem contact op!

We gaan graag het gesprek met je aan. Je bereikt ons op verschillende manieren.

Cloud Life | Contact

services
Group 97

Security as a Service

Security as a Service helpt je aan een blijvende veilige cloudomgeving, waarin iedereen binnen de organisatie productief kan zijn.
Lees meer
Group 105

Cloud Compliance Scan

Werk je compliant? Waar liggen de risico's en technische mogelijkheden op het gebied van wet- en regelgeving? De Cloud Compliance Scan geeft inzicht.
Lees meer
Laag 2

Cloud Security Scan

De Cloud Security Scan geeft je gedetailleerd inzicht in de specifieke veiligheidsrisico’s voor jouw organisatie én helpt deze op te lossen. Zelfs Microsoft zelf zet onze unieke scan in!
Lees meer
Group 100

Compliance as a Service

Compliance as a Service helpt je met de vertaalslag van regulering, wet- en regelgeving naar de digitale moderne werkplek.
Lees meer