Weten waarom jouw Secure Score er slecht voor staat?

Het woord ‘slecht’ is in deze zin niet helemaal juist, wel is er iets veranderd. Dus het is goed mogelijk dat jouw score nu ineens wat lager is dan je normaal gewend bent. Waarom? Dat zal ik uitleggen in deze blog over de Secure Score van Microsoft.

Eerst even een korte uitleg wat de Secure Score van Microsoft nu precies is. De Secure Score geeft de som van alle security checks die zijn geconfigureerd volgens de Microsoft richtlijnen. Vanuit hier kun je inzoomen op elke portal voor verdere analyses. De score kan verbeterd worden door stappen te nemen bij het configureren van betere security en compliance in je Office 365 omgeving, je Windows 10 devices, Bring-Your-Own-Device scenario’s en meer.
Voorbeeld: voor het beveiligen van gebruikers met Multi-Factor authentication (MFA) krijg je per gebruiker punten. Deze punten worden dan aan de score toegekend. Per onderdeel is te zien hoeveel punten er te verdienen zijn. Hoe meer punten een onderdeel waard is, hoe belangrijk het is om te configureren.

De Secure Score is onderdeel van elke Microsoft 365 omgeving, ook jij kunt zien hoe het met jullie Security en Compliance is gesteld op https://securescore.microsoft.com.

..Maar, wat is die enorme daling in punten opeens afgelopen maand?

Sinds kort heeft er een verandering plaatsgevonden in het weergeven van deze score. Nu wordt de score nog weergegeven in punten, maar dit verandert naar het weergegeven in percentage. Dit is vanaf nu beschikbaar in de Preview versie. Verder worden er sommige verbeteringen uit de berekenigen gehaald en juist andere weer toegevoegd. Daarom kan het nu dus voorkomen dat jouw score ineens lager is dan voorheen.

De reden van deze verandering is dat Microsoft heeft geluisterd naar de feedback van de community. Ze hebben hierom de voorgestelde regels van de Secure Score aangepast naar regels die beter inzicht geven in de daadwerkelijke security. Dit heeft echter geen impact op jouw security zoals deze nu is geconfigureerd maar het is wel sterk aan te raden na te lopen welke onderdelen jullie nog niet hebben ingezet, of beter kunnen worden geconfigureerd.

Ben je benieuwd hoe je jouw score kan verbeteren en wil je alles weten op het gebied van Microsoft security? Laat het ons weten en neem contact op met ons.

Microsoft Secure Score

Stefan is Cloud consultant bij Cloud Life en richt zicht op Sharepoint Online, Teams en Security.