Automatisch e-mail bijlagen ontvangen in je eigen OneDrive for Business

OneDrive, SharePoint, Teams, we gebruiken het de hele dag door. Veilig online, de laatste versies van je bestanden binnen handbereik en al je collega’s binnen chatafstand. Lekker bezig!

En e-mailen dan? We doen het een stuk minder, maar we doen het nog wel. Er zijn zat situaties waarbij een e-mail, of zelfs een e-mail met “ouderwetse” bijlage nog nodig is.
Hoe lekker zou het zijn als je die bijlage in je inbox ook direct in je OneDrive for Business krijgt? Dat is immers waar je al je bestanden opslaat, en niet op je bureaublad – toch? 🙂

Wij hebben daar een oplossing voor: Microsoft Flow. We hebben een Flow voor je waarbij jouw inkomende e-mail bijlages, direct opgeslagen worden in je eigen OneDrive folder!
Wij gebruiken dit zelf in situaties bij klanten waarbij items van de scanner of printer worden gemaild, zodat de bijlage direct in je OneDrive, en dus je verkenner via de OneDrive Sync Client, verschijnt. De flow kopieert dus alle inkomende bijlagen maar valt ook zo aan te passen dat er bijvoorbeeld alleen bijlagen worden gekopieerd naar OneDrive als ze van een specifieke afzender zijn, bijvoorbeeld van de scanner of printer (en niet van Henk, die nog steeds op Reply All drukt en elke maandag alle foto’s van zijn weekend rond mailt).

Hoe je dat doet? Simpel: volg deze link en klik op “Dit sjabloon gebruiken”. Vervolgens worden je inbox en je OneDrive gekoppeld aan jouw persoonlijke Flow en kopieert hij inkomende bijlages naar je OneDrive. Wil je de Flow aanpassen, bijvoorbeeld alleen voor specifieke afzenders of met bepaalde tekst in het onderwerp? Klik dan, na het aanmaken van de Flow, op ‘Bewerken’ linksboven. Zie ook de onderstaande screenshot.

En no worries: deze koppeling vindt alleen plaats op jouw persoonlijke niveau, anderen hebben nooit inzicht in jouw OneDrive of inbox. Want modern werken doen we natuurlijk wel veilig.

Happy flowing!

 

 

Roderick is de oprichter van Cloud Life. Daarnaast is hij Cloud Consultant, Trainer en Cloud Security specialist. Hij heeft ervaring met SharePoint en aanverwante technologieën sinds 2006, beheert en werkt met Office 365 sinds de dag dat het uitkwam(!) en is onderdeel van de Microsoft Partner Advisory Board op het vlak van Microsoft Enterprise Mobility + Security. Geen vraag is hem dus te gek. Wil je iets weten over Office 365, Azure of Security? Stuur een mailtje door op de knop hieronder te klikken! Roderick denkt graag met je mee.